Blusmiddelen

Blusmiddelen

BFS levert brandblussers in verschillende verschijningsvormen en groottes. In de onderstaande tabel is een overzicht opgenomen van de diverse mogelijkheden die BFS u kan bieden.

Koolzuursneeuwblussers Brandklasse B

Koolzuursneeuwblussers, ook wel CO2-blussers genoemd, zijn geschikt voor het blussen van vloeistofbranden en branden in elektronische installaties. Het blusmiddel Kooldioxide (CO²) is een kleur- en reukloos natuurlijk gas en veroorzaakt als blusmiddel nauwelijks of geen nevenschade omdat het geen reststoffen achter laat bij gebruik. CO2 wordt daarom onder meer toegepast bij hoogwaardige elektronische apparatuur waar niet geblust mag worden met op water gebaseerde blusstoffen, zoals sproeischuim.

Poederblussers Brandklasse C - Brandklasse B - Brandklasse A

De poederblusser wordt gebruikt in de meest voorkomende brandbeveiliging situaties. Zoals in de chemische industrie, landbouw, weg- en watertransport, publieke gebouwen en kantoren. Poederblussers zijn in te zetten bij zowel hoge als bij zeer lage temperaturen.

Schuimblussers Brandklasse B - Brandklasse A

Deze schuimblussers zijn gevuld met water en een schuimvormend middel die ervoor zorgt dat de brand volledig wordt afdekt, waardoor er geen kans is op herontsteking. Dit blusmateriaal is prima te gebruiken bij brand in elektrische installaties. De schuimblusser staat onder permanente druk, is voorzien van een drukindicator en is gevuld met het blusschuim TOTALON.

Ecoschuimblussers Brandklasse B - Brandklasse A

Dit type sproeischuimblussers zijn erg effectief. Dankzij een kleine, maar goede dosering en het milieuvriendelijk schuim, zijn de opruimkosten laag.

Vorstvrije schuimblussers Brandklasse B - Brandklasse A

Vorstvrije schuimblussers kunnen toegepast worden in ruimtes die niet vorstvrij zijn, maar waar poederblussers ongeschikt zijn. Deze brandblussers zijn vorstbestendig tot -20 graden.

Vetblussers Brandklasse F - Brandklasse A

Vetblussers bevatten een speciale blusstof dat specifiek is bedoeld om een brandende frituurbak af te dekken en doeltreffend te blussen. Het blusschuim heeft de eigenschap een afsluitende laag te vormen over de brandende vloeistof. Bovendien heeft het een sterk koelende werking, waardoor de tempratuur van de vloeistof snel afneemt en onder de zelfontbrandingstemperatuur komt. Deze blussers zijn niet geschikt om andere stoffen te blussen.

Stationaire gasblussystemen Brandklasse C - Brandklasse B - Brandklasse A

Deze methode wordt toegepast in ruimtes die cruciaal zijn voor de continuïteit van een onderneming. Denk hierbij aan server ruimte, productievoorraden of bij (maatwerk) machineparken. Wanneer deze verloren gaan, is de schade door gegevensverlies of levertijd dusdanig dat het omzetverlies substantieel kan zijn. Deze stationaire installaties zijn leverbaar met verschillende blusgassen.

Brandslanghaspels

Brandslanghaspels behoren tot de kleine blusmiddelen en worden vrijwel in ieder gebouw conform het bouwbesluit voorgeschreven. Onze haspels worden volgens de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd. Veel aandacht wordt besteed aan montage, betrouwbaarheid en bedieningsgemak. De haspels zijn leverbaar in verschillende groottes en met verschillende lengtes.

Bluswagens en -karren Brandklasse C - Brandklasse B - Brandklasse A

Wanneer de bluscapaciteit van een conventionele brandblusser onvoldoende is, levert BFS tevens bluswagens en bluskarren van diverse groottes. Deze zijn naar wens leverbaar in poeder-, schuim- of koolzuurvariant.

Heeft u specifieke vragen over brandveiligheid, preventie en/of blusmiddelen? Neem dan direct contact met ons.

U kunt ons bellen op nummer (06) 46 59 11 85.